A tanfolyamon megszerezhető kompetenciák

A hallgatók ismerjék meg a magyar vadászat jogi szabályozását, szankciórendszerét, a vadászható fajok taxonómiáját, szaporodás biológiáját, trófeabírálatát, szelektálását.

Legyenek tisztában a vadbetegségekkel, kiemelten a zoonózisokkal. Ismerjék a lőtt vad kezelését, valamint a vadhús felhasználását és higiéniáját.

Kellő ismeretekkel rendelkezzenek a mesterséges vadtenyésztésről, a vadászati módokról, a vadgazdálkodási és vadászati berendezésekről és a vadászat során alkalmazott kutyafajtákról valamint a vadászat gyakorlásának személyi és tárgyi feltételeiről. Ismerjék az szükséges dokumentumokat, bizonylatokat.

Értsék a ballisztikai folyamatokat, és készségszinten sajátítsák el a golyós és sörétes vadászfegyver biztonságos kezelését, valamint ismerjék a vadászfegyverek és töltények felépítését. Megfelelő szintű lőkészségre tegyenek szert.

Ismerjék a balesetvédelmi szabályokat és tudjanak elsősegélyt nyújtani, ellátni a lőtt sérüléseket.

Értsék a magyar vadászati szervezetek és a vadászati hatóság kialakulását, irányítási, ellenőrzési és érdekképviseleti rendszerét. Ismerjék a magyar és nemzetközi vadászati szervezeteket.

Tudják kiválasztani és használni az optikai eszközöket és ismerjék, a vadászatokon alkalmazott csal sípokat, valamint a vadászkürt jeleket.

Legyenek tisztában a vadászati kultúra és etika fontosságával és alakuljon ki bennük az igény a vadászias kifejezések és öltözetek használata iránt.

Értsék meg a vadászat és a természetvédelem kapcsolatát, a természetvédelem vadászokat érintő jogszabályait. Tudják a fontosabb természetvédelmi Nemzetközi Egyezményeket.

Legyenek tisztában a különböző terepjáró gépjárművek típusaival, vadászatokon történő használhatóságukkal.
 

Gyakorlatuk legyen a társas vadászati módok végrehajtásában, a biztonsági felszerelések használatában. Ismerjék a vadászterületek vadgazdálkodási és vadászati berendezéseit.

info@vadaszvizsga.eu | vadaszvizsga.eu | © 2014-2019, Minden jog fenntartva.